Nyheder Naturlegepladsen Den handicapvenlige have Sansehaven Om Helle Geelsgård Andre projekter Skriv til Helle English Forsiden
 
 Den Handicapvenlige Have

En have for ældre og handicappede

I Kulturbyåret 1996 samarbejdede Københavns Kommune med Have og Landskabsrådet og en lang række sponsorer om anlæggelsen af sytten cirkelrunde temahaver i Valbyparken. En af haverne er Den Handicapvenlige Have, som viser den ideelle afslapningshave for mennesker med forskellige handicap.

Rosa Portlandica ‘Comte de Chambord’

Der er tænkt i planter med dejlige dufte, flotte farver, smukt løv og smukke blomster.
Der er krydderurter i massevis både de mere velkendte som dild og timian, men også mere eksotiske som ananassalvie og isop. Dét der gør haven særlig handicapvenlig er de smalle bede, der er hævet 50-70 cm over stiens niveau. Brugerne slipper – hvad enten de sidder i kørestol eller er dårligt gående, for at skulle ned på hug for at komme i kontakt med jord og planter, der i stedet er ført op i behagelig højde.

Achillea millefolium ‘Cerise Queen’, rød røllike Coreopsis verticcillata ‘Grandi Flora’, skønhedsøje
Hosta sieboldiana, funkia

Stien er belagt med knust granitstenmel og et ledespor af skiftevis røde, blå og gule hårdtbrændte klinker er nedlagt i midten som en mærkbar orienteringslinie for blinde og en visuel hjælp for svagsynede. I centrum er placeret et lille springvand, der beriger haven med småplasken og på hede dage kan give indtryk af kølighed.
Den Handicapvenlige Have, er projekteret af landskabsarkitekt Helle Nebelong. Anlægsgartnermester Ove Jensen ApS har sponsoreret anlæggelsen af haven.

Københavns Kommunes brochure om Valbyparken (pdf)

Information om de forskellige temahaver i Valbyparken (pdf)

Beplantningsplan


Professor Emeritus, Clare Cooper Marcus, University of California, Berkeley og landskabsarkitekt Helle Nebelong i Den Handicapvenlige Have 2005. Clare er forfatter til bogen “Healing Gardens Therapeutic Benefits and Design Recommendations”.


Haveplan Helle Nebelong, Jon Pape og Prinsesse Alexandra ved indvielsen 1. juni 1996 Ledespor af klinker
Klik på billederne for en højere kvalitet.


 © Helle Nebelong


Designet af www.Martinity.com